Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !

Και η φαντασία ταξιδεύει ...!
Το νηπιαγωγείο , που ονειρεύομαι ...

       Το νηπιαγωγείο είναι ένας χώρος φαντασίας και δημιουργικότητας !
        Ο/η νηπιαγωγός ασχολείται διαρκώς με καινούργια θέματα ! Έχει την ευελιξία να ασχοληθεί με τα θέματα που ενδιαφέρουν τα νήπια και την ίδια περισσότερο! Έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με αυτά που καταφέρνει καλύτερα , χωρίς να δεσμεύεται από συγκεκριμένη ύλη και βιβλία! Έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει τα βιβλία και τα εποπτικά υλικά που η ίδια επιθυμεί! Έχει τη δυνατότητα να ασχολείται με διαφορετικά θέματα κάθε σχολική χρονιά , να χρησιμοποιεί διαφορετικό εποπτικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα  και το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών .Έχει προπάντων τη χαρά να νιώθει δημιουργική , καθώς μπορεί να φτιάξει μόνη της το υλικό που θα χρησιμοποιήσει  στην τάξη και τα φύλλα εργασίας .


        Αυτή είναι η μαγεία της δουλειάς του νηπιαγωγού ! Ζώντας και δουλεύοντας με τα παιδιά παραμένουμε κι εμείς παιδιά ! Η φαντασία μας ταξιδεύει μέσα σε παραμυθένιους κόσμους ! Η δημιουργική μας διάθεση κι ενεργητικότητα παραμένουν αστείρευτες και ... πιστεύω πως όταν περάσουν τα χρόνια η εμπειρία μας και η αγάπη μας για τα παιδιά και τη δουλειά ότι θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις για να δημιουργούμε και τότε !
      
        Ο καθένας ονειρεύται ένα νηπιαγωγείο με ιδανικές συνθήκες , πλούσιο εποπτικό υλικό , μεγάλη αίθουσα ,ευήλια ,  λίγα παιδιά , αυλή , δυνατότητα να δημιουργηθούν πολλές γωνίες ενδιαφέροντος για τα νήπια !
       Αλήθεια ..., εσείς πως ονειρευεστε το δικό σας σχολείο ή πως θα θέλατε να είναι ;


Στην ιστοσελίδα αυτή θα προσπαθήσω να βάλω το δικό μου λιθαράκι , με ιδέες και δραστηριότητες που εφαρμόζω στην τάξη ,αλλά προπάντων εποπτικό υλικό . Ευελπιστώ να σας φανούν χρήσιμα κάποια από αυτά ! 


Καλή και δημιουργική διάθεση σε όλους !
Μπορείτε , να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e- mail : dreamskindergarten@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου