Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η ιστορία ενός κουνουπιού

  Το κουνούπι τίγρης διηγείται την ιστορία του


Γεια σας ! Με γνωρίζετε;
 Το όνομά μου είναι κουνούπι τίγρης ! Μοιάζω περισσότερο με τη ζέβρα , αλλά είμαι πολύ επιθετικό ζουζουνάκι , σαν την τίγρη ! Οι επιστήμονες με ονομάζουν Aedes albopictus .
Ήρθα από την Ασία να σας γνωρίσω κι εσάς ! Στο δρόμο μου πέρασα κι από την Αφρική κι εκεί μου άρεσε πολύ , αλλά ο κόσμος μ' έδιωξε ! Με καταδίκασαν , με κυνήγησαν , μου είπαν πως εγώ ευθύνομαι για τον ιό του Δυτικού Νείλου ! Αυτό δεν το κατάλαβα ! Τι κακό μπορεί να έκανα το καημένο ; Ένα τόσο δα μικρούτσικο ζουζουνάκι ! 
Έτσι , λοιπόν μια μέρα μπήκα λαθρεπιβάτης σε ένα αεροπλάνο και προσγειώθηκα στην Ελλάδα ! Κανείς δεν το παρατήρησε ! Ήρθα να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε κι εσείς!Εμένα , που λέτε , παιδιά , μου αρέσει πολύ να ρουφάω λίγο αιματάκι από τα ζωάκια και τους ανθρώπους ! Αυτό είναι το φαγητό μου ! Δε μου αρέσει τίποτε άλλο ! Αυτό έπινε κι ένας παλιός συγγενής μου , ένα απλό κουνούπι πριν από πολλά πολλά χρόνια , όπως μου είπε ο παππούς μου , που έκανε πολλούς ανθρώπους να αρρωστήσουν από την ελονοσία .Λοιπόν , δε σας είπα ότι μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω κρυφτό μέσα σε πλούσια βλάστηση και να κάνω βουτιές σε στάσιμα νερά .Ξέρετε κάτι ; Κι η μανούλα μου όταν με γέννησε , με άφησε να μεγαλώσω μέσα σε μία λακκουβίτσα με μοσχομυριστό νερό !Από τότε μου αρέσουν τα ιδιαίτερα αρώματα ! Το άρωμα που μου αρέσει περισσότερο είναι ο ιδρώτας , ενώ κάποια άλλα , όπως του βασιλικού , της σιτρονέλλας και του ευκαλύπτου με ζαλίζουν , μ' αρρωσταίνουν και φεύγω μακριά !


Απορώ μερικές φορές , γιατί οι άνθρωποι φοράνε τέτοια αρώματα , που με ζαλίζουν ; Γαιτί φορούν εντομοαπωθητικά ;

Και γιατί βάζουν εκείνο το φιδάκι ; Έτσι , θαρρώ πως άκουσα να το λένε μια φορά οι άνθρωποι . Δε θέλουν να παίξουν μαζί μου ;
Κοιτάξτε πως γίνομαι , όταν τα μυρίζω !
Και , γιατί παρακαλώ με τόση ζέστη , φοράτε μακριά παντελόνια ; Εμένα δε με λυπάστε καθόλου ; Εγώ τι θα φάω ; Νηστικό να μείνω ; Αν δε ρουφήξω λίγο ζουμερό χυμό από το χεράκι σας , δε θα μπορέσω να κάνω κι εγώ τα παιδάκια μου !

Και , γιατί παρακαλώ , κουρεύετε το γρασίδι και δε με αφήνετε να παίζω κρυφτό κοντά στο σπίτι σας ; Και τι είναι αυτά που βάζετε στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και δε μπορώ να μπω μέσα ; Καλά μου είχε πει ο σοφός παππούς μου ότι οι άνθρωποι βάζουν σήτες στις πόρτες και τα παράθυρα . Είμαι κι εγώ , όμως πολύ επίμονο! Δε θα ξεχαστείτε καμιά φορά ; Θα τρυπώσω και τότεεεεε ... Τότε να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ένα ολονύκτιο πάρτι και ... θα πιω , θα πιω και θα το ευχαριστηθώ ! ...Αν δε με πετύχει καμία σκοτώστρα , βέβαια! Κι αν δεν είστε κι εσείς κρυμμένοι πίσω απο εκείνες τις κουνουπιέρες !

Ευτυχώς , που υπάρχουν τα χωράφια ! Εκεί είναι το σπίτι μου ! Αλλά μερικές φορές ακούω ένα δυνατό θόρυβο και φοβάμαι πολύ , γιατί εκείνο το ψεκαστικό αεροσκάφος δεν έρχεται για το καλό μου! Μας ρίχνει ένα δηλητήριο , που μας αρρωσταίνει και εξαιτίας του  έχασα  πολλούς φίλους μου ! Τι τους θέλει τους αεροψεκασμούς η πολιτεία ; Κι εμείς τι θα απογίνουμε ; Γιατί θέλει να μας εξοντώσει ;


Σας μιλάω τόση ώρα και στέγνωσε η προβοσκίδα μου ! Άρχισε σιγά σιγά να σουρουπώνει κι έχω μια πείνα !!! Όχι πως δε μου αρέσει η ημέρα , αλλά όταν βραδιάζει μπορώ να τρώω και να παίζω ... να κρύβομαι δηλαδή καλύτερα και να βρίσκω ευκαιρία να πιω το χυμό που μου αρέσει !
Ώρα να πλησιάσω τώρα σε ένα σπίτι ! Μα τι σκοτάδια είναι αυτά ; Χάθηκε να ανάψετε κανένα φως ; Οικονομία κάνετε ; Μην ανάψετε , σας παρακαλώ πάλι εκείνο το κίτρινο φως !Δε μου αρέσει , ζαλίζομαι ! Μπα , τι βλέπω στο τραπέζι ; Κεράκι ; Μπλιάχ !!!!!!! Σιτρονέλλα ! Γρήγορα , γρήγορα πρέπει να προλάβω να πιω λίγο χυμό από εκείνο το ποδαράκι , που φοράει πεδιλάκι, πριν προλάβουν και ανάψουν το κεράκι , γιατί μετά θα ζαλιστώ και θα πάω για ύπνο νηστικό !Τώρα , που με γνωρίσατε καλά , τι λέτε , παιδιά , θέλετε να γίνουμε φίλοι ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου