Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Γλωσσικές δραστηριότητες με φθινοπωρινές καρτέλες

Ζήση Ανθή : Εκπαιδευτικό υλικό (το λεξιλόγιο του Φθινοπώρου )  ,με ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο  .

Λέξεις του Φθινοπώρου σε κάρτες 


Δημιούργησα ένα εποπτικό υλικό με 32 καρτούλες με φθινοπωρινά θέματα , με τις οποίες τα νήπια έχουν η δυνατότητα να παίξουν πολλά γλωσσικά παιχνίδια και όχι μόνο !   • Καταρχήν μπορούμε να αναποδογυρίσουμε τις κάρτες και να ζητήσουμε από τα παιδάκια να μας πουν τι δείχνει η καθεμιά . (παιχνίδι μνήμης ) Αυτό το παιχνίδι μπορούν να το παίξουν και μικρότερα παιδιά , όπως και παιδιά με ελλειμματική προσοχή .  • Τα νήπια χρησιμοποιούν την κάθε λέξη μέσα σε μια πρόταση . Αρχικά χρησιμοποιούν μόνο μια λέξη . Αν μπορούν μπορούν να συνδυάσουν περισσότερες λεξούλες μέσα σε μια πρόταση . 

  • Εντοπίζουν ομάδες λέξεων με ένα κοινό χαρακτηριστικό , όπως φρούτα , λαχανικά , ζώα ...
φρούτα φθινοπώρου


λαχανικά φθινοπώρου 
  • Μπορούν επίσης να βρουν τις κάρτες που ξεκινούν με το ίδιο γραμματάκι , όπως το φ : φύλλα , φθινόπωρο , φυλλοβόλο .  • Εντοπίζουν την κάρτα που δεν ταιριάζει , παίζουν το παιχνίδι βρες τον παρείσακτο . Για παράδειγμα : Δείχνουμε στα νήπια 4 κάρτες , όπως όργωμα , ομπρέλα , σπορά , τρύγος . Ζητάμε από τα νήπια να μας πουν τι δεν ταιριάζει . Ενδεχομένως πολλά από αυτά , όταν έχουμε παίξει ήδη το παιχνίδι με τα αρχικά φωνήματα , μπορεί να μπερδευτούν . 
Μπορείτε να παίξετε πολλά παιχνίδια ακόμη με τις καρτούλες αυτές  !Μπορείτε ακόμη να δείτε και την αλφαβήτα του φθινοπώρου και να τη χρησιμοποίησε σε γλωσσικά παιχνίδια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου