Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τι να διαβάσουμε για το Πολυτεχνείο ;

Ζήση Ανθή : βιβλιοπροτάσεις  για το νηπιαγωγείο .


Βιβλιοπροτάσεις  για το Πολυτεχνείο ;


Εκτός από την υπέροχη ιστορία της Ντενεκεδούπολης , της ντενεκεδένιας πολιτείας , στην οποία τα  μικρά ντενεκεδάκια διεκδικούν με πολύ όμορφο τρόπο την πολυπόθητη δημοκρατία , υπάρχουν κι άλλα βιβλία που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε για το Πολυτεχνείο .


Η αλήθεια είναι ότι η Ντενεκεδούπολη είναι ένα από τα αγαπημένα παραμύθια νηπίων και νηπιαγωγών , καθώς μπορούμε να τη δραματοποιήσουμε , να παίξουμε κουκλοθέατρο , να ζωγραφίσουμε τους ήρωες ή να κατασκευάσουμε ντενεκεδένιους ήρωες για την παράστασή μας στο σχολείο .
Το παραμύθι του Τζιάννι Ροντάρι , «ο Κρεμμυδάκης και η παρέα του» ( εκδ. Κέδρος , 1996 )  μπορεί να αγγίξει τις παιδικές ψυχούλες και να μάθουν αυτά ότι οι αγώνες για δικαιοσύνη κι ελευθερία , κερδίζονται μόνο όταν ο λαός είναι ενωμένος !


«Η κυρία Δημοκρατία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου  (εκδ. Κέδρος ) , προβληματίζει τα μικρά παιδιά για τη σπουδαιότητα της δημοκρατίας Άραγε μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς τη Δημοκρατία ;


«Η σοφή ελιά» της Ειρήνης Καμαράτου Γιαλλούση (εκδ. Μίλητος ) ξεδιπλώνει το σχέδιο της για να επικρατήσει η Δημοκρατία στο παράξενο περιβόλι ,όπου οι καρποί δεν ήταν ευχαριστημένοι .


Ένα ακόμη βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση , τα βραχιόλια των πουλιών κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ταξιδευτή το 2006 φέρνει σε επαφή το μικρό αναγνώστη με έννοιες , όπως η αναρχία , η τυραννία , οι νόμοι , η δημοκρατία και οι ελευθερίες του κάθε ατόμου .


Ακόμη , μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο της Κατερίνας Μουρίκη , «Λίγα γαρύφαλλα για το Πολυτεχνείο» , εκδ. Διάπλαση , 2008 . Ο παππούς Περικλής μιλά στον εγγονό του με πολύ απλό τρόπο για το Πολυτεχνείο .


Τέλος , μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο της Μαρίας Καλογεράκη , «Τι έγινε , μαμά , στο Πολυτεχνείο ;» , από τις εκδ. Ελληνικά Γράμματα , το οποίο φέρνει μνήμες από το παρελθόν . Το βιβλίο αυτό θα το πρότεινα ιδιαίτερα για τα παιδάκια του Δημοτικού .


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου και κυρίως για την προσφορά σου!!
    Πραγματικά σε ευχαριστώ
    Ελένη, συνάδελφος στο 44 Νηπιαγωγείο Περιστερίου
    http://blogs.sch.gr/44nipperist

    ΑπάντησηΔιαγραφή