Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Λίστες αναφοράς για την υγιεινή διατροφή των νηπίων

Ζήση Ανθή : Λίστες αναφοράς για ένα υγιεινό δεκατιανό στο νηπιαγωγείο  . Τι πρέπει να αποφεύγουν στη διατροφή τους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ;


Λίστες αναφοράς για την υγιεινή διατροφή των νηπίων 




Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν τα νήπια καλές διατροφικές συνήθειες από την προσχολική ηλικία . Με τη σωστή διατροφή θα χτίσουν ένα υγιές σώμα . θα αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα παιδιά ή υπέρβαροι ενήλικες .
 Με σύμμαχούς μας τους γονείς , ας φτιάξουμε ένα διαιτολόγιο κατάλληλο για την παιδική ηλικία και πλούσιο σε βιταμίνες . Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας τρώνε συνήθως στο νηπιαγωγείο ένα γεύμα , το δεκατιανό . 
Τα σπιτικά προϊόντα είναι το καλύτερο δεκατιανό !




Το γρήγορο και τυποποιημένο φαγητό καλό είναι να αποφεύγεται . Εκτός του ότι αυξάνει το βάρος των παιδιών , προκαλεί προβλήματα και στα δοντάκια . Δυστυχώς είναι γευστικότατο και τα παιδιά μπορεί να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες , χωρίς να φροντίσουν και για τη στοματική υγιεινή .
Τι πρέπει να αποφεύγουν , λοιπόν τα νήπια  ;






Τις λίστες αναφοράς θα σας πρότεινα να τις εκτυπώσετε και να τις τοποθετήσετε σε σημείο ορατό προς τους γονείς , για να ακολουθούνται οι ίδιες διατροφικές συνήθειες και στο σπίτι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου