Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινές καρτέλες αρίθμησης για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή :Καλοκαιρινές καρτέλες αρίθμησης για το νηπιαγωγείο .


     Μου αρέσει να μετρώ ... στο θαλάσσιο βυθό !
Μου αρέσει να μετρώ ,
ένα - δυό , ένα δυό
κι ό,τι γύρω μου κοιτώ ,
λογαριάζω στο λεπτό .
Είμαι εγώ παιδί καλό
τραλαλά τραλαλό ,
έξυπνο και ζωηρό ,
τραλαλά τραλαλό .


Έχω δυό γλυκά ματάκια
δυό πολύ μικρά αυτάκια.
Από δυό έχω χεράκια
κι άλλα δύο ποδαράκια .
Ένα κι ένα κάνουν δυό
τραλαλά τραλαλό
και χορεύω σαν τρελό
τραλαλά τραλαλό .Δυό φιλάκια στη μαμά
κι άλλο ένα στο μπαμπά !
Πόσα έδωσα φιλιά ,
λογαριάζω σοβαρά !
Δυο κι ένα κάνουν τρία ,
τραλαλά τραλαλό
θα το πω και στην κυρία
τραλαλά τραλαλό !Μου αρέσει να μετρώ
ένα - δυό , ένα - δυό
κι ό,τι γύρω μοι κοιτώ ,
λογαριάζω στο λεπτό !
Είμαι εγώ παιδί καλό ,
τραλαλά τραλαλό ,
έξυπνο και ζωηρό ,
τραλαλά τραλαλό !Το τραγουδάκι αυτό το είχα ακούσει σε μια παιδική ραδιοφωνική εκπομπή πριν από πολλά χρόνια , όταν ακόμη δεν ήξερα αν θα γίνω νηπιαγωγός και μου έκανε φοβερή εντύπωση , πως μέσα από τραγουδάκια μπορούν τα παιδιά να μάθουν τους αριθμούς και να αρχίσουν δειλά δειλά να τους προσθέτουν . Ελπίζω να σας αρέσει κι εσάς το τραγουδάκι !


Σήμερα μπορεί να βρει κάποιος πολλά τραγούδια ή ποιηματάκια για τους αριθμούς . Τα τραγούδια της Κατερίνας Γιαννίκου για τους αριθμούς είναι υπέροχα και αρέσουν ιδιαίτερα στα νήπια . Ο/η κάθε νηπιαγωγός μπορεί να τα επεξεργαστεί κατάλληλα και να περάσει στα παιδιά τις μαθηματικές έννοιες που θέλει με ευχάριστο παιγνιώδη τρόπο .


Σε επόμενη ανάρτηση μου θα σας δείξω πως επεξεργάζομαι στη τάξη τον κάθε αριθμό ξεχωριστά .Μπορούμε επίσης να αυτοσχεδιάσουμε και να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μικρά ποιηματάκια για τον κάθε αριθμό . Η φαντασία των παιδιών και η δημιουργική τους έμπνευση πραματικά μας εκπλήσσουν καθημερινά!Είναι ωραίο κάθε εποχή να αλλάζουμε  τις καρτέλες με τους αριθμούς . Επίσης , με τον ερχομό κάποιων σημαντικών γιορτών , όπως τα Χριστούγεννα , το Πάσχα ... μπορούμε να αλλάξουμε μαζί με τη διακόσμηση της τάξης και τις καρτέλες με τους αριθμούς . Στα παιδιά αρέσουν οι αλλαγές !Μπορούμε επίσης να αφήσουμε τα παιδιά να φτιάξουν αυτά τις δικές τους καρτελίτσες με τους αριθμούς , δουλεύοντας σε ομαδούλες !


Ας μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε καρτέλες αρίθμησης και με κολλάζ . Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ... σίγουρα θα δημιουργήσουμε υπέροχα πράγματα !Καλό μήνα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου