Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα γενέθλια στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή :Εποπτικό υλικό για τα γενέθλια  στο νηπιαγωγείο .

Τα γενέθλια στο νηπιαγωγείο - εποπτικό υλικό : τούρτες γενεθλίων 




Μια από τις σημαντικές γιορτές , που γιορτάζουμε στο νηπιαγωγείο  είναι και τα γενέθλια του κάθε παιδιού . Τα γενέθλια μπορούμε να τα γιορτάσουμε με πολύ απλό τρόπο (σαφώς και δε θέλουμε να επιβαρύνουμε οικονομικά τους γονείς ) , για να χαρεί απλά το παιδί ή και πανηγυρικά , δεχόμενοι ακόμη και την επίσκεψη των  μελών της οικογενείας του παιδιού .




Για ορισμένα παιδιά διαφορετικού θρησκεύματος θεωρούνται τα γενέθλια η σημαντικότερη γιορτή των παιδιών  , καθώς δε γιορτάζεται η ονομαστική τους γιορτή .
Το παιδί της προσχολικής ηλικίας δε γνωρίζει ή πολύ σπάνια γνωρίζει ποιο μήνα έχει γεννηθεί . Η νηπιαγωγός μπορεί να το βρει , αναζητώντας το στο βιβλίο μητρώου νηπίων και να γράψει το όνομα και τα γενέθλια του παιδιού σε ένα κεράκι . 




Τοποθετώντας η νηπιαγωγός τις τούρτες γενεθλίων στη γωνιά της παρεούλας ή όπου αλλού κρίνει η ίδια βάζει και τα κεράκια . Έτσι , τα νήπια βλέπουν πότε έχει γενέθλια το καθένα , πόσα παιδιά έχουν γενέθλια κάποιο μήνα , αν υπάρχει κάποιος μήνας που δεν έχει ούτε ένα κεράκι και ποιος μήνας έχει τα περισσότερα κεράκια  (ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) .














Σε πολλά νηπιαγωγεία χρησιμοποιούν τρενάκι γενεθλίων ή κάποια κάμπια . Ωστόσο , εγώ προτιμώ τις τουρτίτσες , γιατί όταν κάποιος  γιορτάζει τα γενέθλιά του σβήνει τα κεράκια σε κάποια τούρτα .




Στο τέλος καλό είναι να παίρνει ένα ενθύμιο το νήπιο , που είχε γενέθλια , ένα μικρό δωράκι φτιαγμένο από τα χεράκια των συμμαθητών του .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου