Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πίνακες αναφοράς για την ημέρα των ταχυδρομείων

Ζήση Ανθή :Λίστες αναφοράς  για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς για το  ταχυδρομείο 


Η 9η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 1969 ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων , αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα τους στην καθημερινή μας ζωή . 
Με αφορμή αυτή τη μέρα δημιούργησα τις παρακάτω λίστες αναφοράς . Πίνακας αναφοράς με τα αντικείμενα που μεταφέρονται από το ταχυδρομείο . Μπορούμε να στείλουμε γράμματα , δέματα , ευχετήριες κάρτες . Επίσης , μπορούμε να στείλουμε ταχυδρομικές επιταγές , να παραλάβουμε περιοδικά και λογαριασμούς ή άλλα χρήσιμα έγγραφα .


Οι πίνακες αναφοράς βοηθούν το νήπιο να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του και τον/τη νηπιαγωγό να κάνει πιο οργανωμένα τη δουλειά της .


Μια λίστα αναφοράς για το ταχυδρομείο ... όπως που είχα ετοιμάσει πριν χρόνια . 


4 σχόλια:

 1. πολύ ωραία, βάλατε και λέξεις που δεν θα σκεφτόμασταν εύκολα: παραλήπτης, αποστολέας... πολύ καλό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ !
  Δυστυχώς υπάρχουν και άλλες λέξεις για το συγκεκριμένο θέμα που δε θα μπορούσαν να αποδοθούν εύκολα με εικόνα , όπως : ταχυδρομικώς , ταχυδρομικός κώδικας και άλλες , που δυστυχώς ξέχασα , όπως ταχυμεταφορές , χρηματαποστολές ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα! Πλούσιο υλικό πραγματικά! Και στο δημοτικό μας βοηθάει!Καλό Σαββ/Κο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ , Βανέσσα ! Κι εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου και στις μικρές τάξεις του Δημοτικού . Καλό Σαββατοκύριακο !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή