Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τα ζώα της ερήμου στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό - λίστες αναφοράς για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς για τα ζώα της ερήμου 


Μόλις τα νήπια είδαν μια εικόνα της ερήμου , αναρωτήθηκαν : Αλήθεια , μέσα σ' αυτή την καυτή άμμο υπάρχουν  ζωάκια ; Η απάντηση ήρθε μέσα από τα ίδια τα παιδιά , όταν κάποιο είπε πως γνωρίζει ότι στην έρημο ζει η καμήλα .
Υπάρχουν άλλα ζώα εκεί ; Πώς ζουν ; Πώς τρέφονται ; Πού βρίσκουν νερό; Ήταν μερικές από τις απορίες των παιδιών . 
Και η αναζήτηση ξεκίνησε ! Αναζητήσαμε πληροφορίες στα βιβλία της τάξης μας , στο διαδίκτυο και το καθένα στο σπίτι του .
Τα νήπια έμειναν έκπληκτα , όταν έμαθαν ότι η καμήλα αντέχει ως και 4 ημέρες χωρίς νερό κι ότι αντέχει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες , χάρη στο λίπος που έχει αποθηκευμένο στην καμπούρα της . Έχει επίσης μεγάλες βλεφαρίδες , οι οποίες την προστατεύουν , όταν έχει αέρα στην έρημο .
Ξαφνιάστηκαν , όταν γνώρισαν μια ακόμη αλεπού , την αλεπού φενέκ , με τα μεγάλα αυτιά . Το ξέρετε ότι τα μεγάλα της αυτιά τη βοηθού στο να αποβάλει τη θερμότητα και φυσικά να ακούει από πολύ μακριά τα θηράματά της ;
Η έρημος έχει μια πλούσια πανίδα , με πολλά ερπετά ,μικρά (γκέκο) και μεγάλα (κροταλίας) ,  που βρίσκουν εύκολα κρυψώνες , με πολλά έντομα επικίνδυνα (σκορπιός) , με πτηνά ( γεράκι ) και πολλά θηλαστικά , σαρκοφάγα (αλεπού φενέκ , κογιότ ) ή φυτοφάγα ( καμήλα , αντιλόπη όρυξ ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου