Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο συνταγούλης του νηπιαγωγείου : Φτιάχνουμε κέικ ;

Ζήση Ανθή :Συνταγή - εικονόλεξο  για το νηπιαγωγείο .

Φτιάχνουμε κέικ στο νηπιαγωγείο 


Τα νήπια πολλές φορές έχουν στην τσαντούλα για κολατσιό ένα κομμάτι κέικ . Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφόρμηση για συζήτηση με τα νήπια . Μερικές ερωτήσεις που μπορούν να γίνουν αρχικά είναι οι εξής . Ποιος ετοίμασε το κέικ ; Πως το έφτιαξε ; Τι υλικά χρησιμοποίησε ; Βοηθήσατε κι εσείς στη συνταγή ; 
Στην πορεία , ρωτάμε τα νήπια αν θα ήθελαν να φτιάξουμε κι εμείς όλοι μαζί στο σχολείο κέικ και να φάνε όλα το ίδιο πρωινό ! Η ιδέα αυτή αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά . Έτσι , δε ζηλεύουν το κολατσιό κάποιου άλλου παιδιού !
Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το κέικ ; Πρώτα - πρώτα χρειαζόμαστε μια συνταγή , απαντάνε τα νήπια . Και που θα βρούμε τη συνταγή ; Σε ένα βιβλίο απαντούν ορισμένα , ενώ άλλα λένε ότι μπορούν να φέρουν τη συνταγή της μαμάς τους . Αυτό είναι το καλύτερο και την επόμενη ημέρα μερικά νήπια μπορεί να φέρουν τη συνταγή .
Και  τώρα που έχουμε τη συνταγή , τι κάνουμε ; Πρέπει να έχουμε όλα τα υλικά απαντούν τα νήπια . Και που θα βρούμε τα υλικά ; Μπορούμε να τα αγοράσουμε από το κοντινό σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να τα φέρουμε εμείς , απαντούν τα νήπια . 
Η συνταγή κόβεται σε κομμάτια και ο καθένας μπορεί να φέρει κι από κάτι . 
Την επόμενη μέρα όλοι οι ζαχαροπλάστες είναι σε δράση . Φορούν τα άσπρα καπελάκια , που έχουμε ετοιμάσει γι' αυτή την περίπτωση , πλένουν τα χεράκια τους και εκτελούν τη συνταγή . Το κέικ είναι πια έτοιμο για ψήσιμο , αφού το ανακατέψουν όλα τα παιδιά με το μίξερ . 
Η μυρωδιά πλημμυρίζει την αίθουσα και τα νήπια ανυπομονούν πότε θα έρθει η στιγμή να γευτούν το πρώτο δικό τους κέικ .
Κι αν΄θέλετε τη συνταγή μας ... μπορείτε να τη διαβάσετε . 


Η συνταγή μπορεί να μπει σε κάποιο σημείο κοντά στην κουζίνα ή σε κάποιο άλλο εμφανές σημείο της τάξης . Μπορούμε να κάνουμε μια κατασκευή με ένα μάγειρα που στο ένα του χέρι θα κρατάει ένα βιβλίο συνταγών .Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας απλό βιβλίο συνταγών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου