Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδέες για τη διακόσμηση της τάξης : Τα χαρούμενα αρκουδάκια της εβδομάδας

Ζήση Ανθή :ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

Κατασκευή για τις ημέρες της εβδομάδας


Στην αρχή της σχολικής χρονιάς τοποθετούμε στην παρεούλα διάφορες κατασκευές δικές μας ή των παιδιών τις οποίες  μπορούμε να  συμβουλευτούμε όταν βάζουμε τις καρτελίτσες στο ημερολόγιό μας . Εξυπηρετεί μια ρουτίνα επομένως του νηπιαγωγείου .








Ωστόσο , τα αρκουδάκια της εβδομάδας έχουν και μια άλλη λειτουργικότητα . Τις πρώτες μέρες που κάθονται στην παρεούλα τα νήπια μπορούμε να τους διαβάσουμε ένα διαφορετικό παραμύθι , ανάλογα με το χρώμα της ημέρας . 
Οι εφτά ημέρες της εβδομάδας  αποφάσισαν να γράψουν ένα παραμύθι για να τα διαβάσει η κυρία στο σχολείο . Κάθε μέρα διαλέγει το δικό της παραμύθι από τα χρώματα του ουράνιου τόξου . Έτσι , με το παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Κάθε μέρα παραμύθι, κάθε βράδυ καληνύχτα  τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τις ημέρες της εβδομάδας , τα χρώματα της ίριδας και φυσικά δίνει το έναυσμα να ασχοληθούμε με τις μίξεις των χρωμάτων , μέσα από τις χρωματιστές ιστορίες της . 


Επιπλέον , τα νήπια που λατρεύουν να ζωγραφίζουν ουράνια τόξα , μπορούν να συμβουλευτούν τα χρώματα που έχει η κάθε μέρα και ... να είστε σίγουροι πως αυτό θα αποτελέσει έμπνευση για τους μικρούς μας καλλιτέχνες !
Αντί για αρκουδάκια , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι άλλο σας αρέσει : ναζιάρες γατούλες ,γελαστά  βατραχάκια ... ακόμη και κοριτσάκια !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου