Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι ομάδες των τροφίμων - Πίνακες αναφοράς για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εκπαιδευτικό υλικό - λίστες αναφοράς  για το νηπιαγωγείο .

Μαθαίνω τις ομάδες τροφίμων στο νηπιαγωγείο 


Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε χωρίζονται σε πέντε ομάδες . Ας τις γνωρίσουμε ! Το θέμα μπορεί να ξεκινήσει την παγκόσμια ημέρα της διατροφής (16/10) ή να προκύψει κάποια άλλη χρονική στιγμή στο σχολείο του καθενός .
Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα δημητριακά , τα ζυμαρικά , το ρύζι ,τις πατάτες , το ψωμί και  τα αρτοσκευάσματα .Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει σε καθημερινή βάση να καταναλώνουμε τροφές από αυτή την ομάδα .



Στη 2η ομάδα ανήκουν τα φρούτα , τα αποξηραμένα φρούτα , οι χυμοί (ιδιαίτερα οι φυσικοί ) και τα λαχανικά . Περιέχουν βιταμίνες , όπως η βιταμίνη C που μας δίνουν κυρίως τα εσπεριδοειδή ,  και χαρίζουν υγεία και ζωντάνια στον ανθρώπινο οργανισμό . 


Στην 3η ομάδα κατατάσσονται τα κρεατικά , τα ψάρια , τα θαλασσινά , τα όσπρια , οι ξηροί καρποί και τα αυγά  , τροφές πλούσιες σε βιταμίνες , σίδηρο και μέταλλα . 


Στην 4η ομάδα συναντάμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα : το γάλα , το γιαούρτι και τα τυροκομικά .Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη Α.



Δείτε και τον παρακάτω σύνδεσμο : 
http://dreamskindergarten.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html
Στην 5η ομάδα περιλαμβάνει τα γλυκά , τη ζάχαρη , τα λίπη και τα έλαια . Βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας . Είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό , αλλά σε μικρότερες ποσότητες .



2 σχόλια:

  1. Ανθή τα έχεις οργανώσει καταπληκτικά! Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ , Χριστινάκι ! Να είσαι καλά ! Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή