Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ζήση Ανθή : Παροιμίες για το καλοκαίρι και την καλοκαιρία !

Καλοκαιρινές παροιμίες




Παροιμίες , τα σοφά λόγια του λαού μας !
Καλοκαίρι ... Αλήθεια , πως πίστευε ο λαός μας ότι έχει πλέον φτάσει το καλοκαίρι ; Ποια είναι τα προμηνύματα του καλοκαιριού ;  Ο ερχομός των αποδημητικών πουλιών , το ξύπνημα των εντόμων και των ερπετών ή μήπως το γεγονός ότι παντού ανθίζουν πολλά πολύχρωμα ανθάκια; Για το λαό μας το καλοκαίρι έρχεται όταν σκάει ο τζίτζικας , όταν έχει ζέστη ! Και τη σοφία του τη συμπυκνώνει στην παρακάτω παροιμία :




Μια άλλη σοφή παροιμία του λαού μας λέει ότι για να βλέπουμε χρυσαφένιους τους κάμπους μας ( στους σιτοβολώνες ) , πρέπει το χειμώνα να έχει χιονίσει, να έχουν ποτιστεί τα χωράφια.




Πολλές παροιμίες έχουν γραφτεί για την καλοκαιρία , που δεν πρέπει να μας ξεγελάει , ούτε το Φλεβάρη , βλέποντας ν' ανθίζει η αμυγδαλιά ...




Ούτε ο Μάρτης ο Πεντάγνωμος δε θα μας ξεγελάσει με τον ερχομό των χελιδονιών . Σε πολλά ορεινά μέρη της Ελλάδας ήδη από το δεκαπενταύγουστο η θερμοκρασία πέφτει αισθητά ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες .Αυτό , όμως , δε σημαίνει ότι ήρθε ο χειμώνας !



Το ίδιο περίπου λέει και η παρακάτω παροιμία :



Υπάρχουν πολλές παροιμίες του λαού μας για τους μήνες του καλοκαιριού . Ήδη μπορείτε να δείτε στον ιστότοπό μου τις παροιμίες για το μήνα Ιούνιο . Πολύ σύντομα θα δημοσιεύσω παροιμίες και για τους άλλους μήνες του καλοκαιριού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου