Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πίνακες αναφοράς για τα αεροπλάνα

Ζήση Ανθή :Λίστες αναφοράς με αεροπλάνα  για το νηπιαγωγείο .

Γνωρίζω τα αεροπλάνα στο νηπιαγωγείο  


Στις 8 Νοέμβρη , ημέρα της πολεμικής αεροπορίας , μπορούμε κι εμείς στο νηπιαγωγείο να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στα ατσάλινα πουλιά που μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα σε τόπους μακρινούς . 
Είναι ευκαιρία να μάθουν τα νήπια καινούργιες λεξούλες . Πριν όμως τους πούμε εμείς τις νέες λέξεις , καλό είναι να ρωτήσουμε τα ίδια αν είχαν την τύχη να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή αν επισκέφτηκαν κάποιο αεροδρόμιο και να μοιραστούν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των παιδιών τις εμπειρίες τους . 
Λίστα αναφοράς 1η - Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο .Ποιοι εργάζονται εκεί ; Τι θα χρειαστούμε για να ταξιδέψουμε ; (βαλίτσα , εισιτήριο , διαβατήριο ή ταυτότητα - Αυτά μπορούμε να τα έχουμε ως εποπτικό υλικό , να τα δείξουμε στα πιτσιρίκια και ..φυσικά να παίξουμε ). 


Λίστα αναφοράς 2η - Στο αεροδρόμιο . Τι βλέπουμε ; Θα μπορούσα να βάλω πολλές ακόμη λέξεις και εικόνες , όπως πύργος ελέγχου , μεταφορά αποσκευών  υπάλληλοι που εργάζονται στο χώρο του αεροδρομίου κλπ.


Όσο για τις λέξεις προσγείωση και απογείωση , για να τις μάθουν πιο εύκολα τα μικρά παιδιά μπορούμε να πούμε και το πολύ όμορφο τραγουδάκι της Μαρίας Κυνηγού - Φλάμπουρα : μικρό αεροπλάνο .
Μικρό αεροπλάνο πετά πολύ ψηλά , 
γερή η μηχανή του και τ' ατσάλινα φτερά ! 
Τελειώνει το ταξίδι και θα προσγειωθεί , 
για δες πως κατεβαίνει κι ακουμπά πάνω στη γη .
Λίστα αναφοράς 3η - Στο αεροπλάνο : τα τμήματά του .


Λίστα αναφοράς 4η - Τα είδη των αεροπλάνων .