Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ζωγραφίζοντας στον πίνακα καιρού

Ζήση Ανθή :Εκπαιδευτικό υλικό ,με ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

Πίνακες καιρού για το νηπιαγωγείο


Μια από τις καθημερινές ρουτίνες στο νηπιαγωγείο είναι η ενασχόληση των νηπίων με τον καιρό . Τα νήπια ζωγραφίζουν καθημερινά τον καιρό . Πίνακες για όλους τους μήνες της σχολικής χρονιάς . Τους πίνακες αυτούς αφού τους εκτυπώσουμε σε Α3 , καλό θα είναι να τους κολλήσουμε πάνω σε ένα χαρτόνι κάνσον  με σχεδιάκια (π.χ.με φθινοπωρινά φύλλα , χιονονιφάδες , λουλούδια ή θαλλασινό φόντο , ανάλογα με την εποχή ) ή σε ένα μονόχρωμο χαρτόνι που θα το διακοσμήσουμε εμείς (με διάφορα σχεδιάκια , όπως φθινοπωρινά φύλλα , μάσκες κλπ , ανάλογα με το μήνα και τις γιορτές του ) ή να ζωγραφίσουν πάνω σ' αυτό τα μικρούλια μας !

Στο τέλος του κάθε μήνα τα νήπια μετρούν πόσες μέρες είχε ήλιο , πόσες βροχή κλπ . Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε ένα απλό χαρτί ή να χρωματίσουμε τόσα κουτάκια , όσες φορές είδαμε το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο στον παρακάτω πίνακα . Αυτό μπορεί να γίνει και ατομικά . 


Μια διαφορετική ιδέα είναι να κολλήσουν τα νήπια με χριτς χρατς σε ένα σταθερό πίνακα καιρού , καρτελάκια με τα καιρικά φαινόμενα , τους αριθμούς και το μήνα .


2 σχόλια:

 1. ΤΕΛΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ , Κική !!
   Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με χαμόγελο και φαντασία !!

   Διαγραφή