Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια : Παίζουμε τρίλιζα ;

Ζήση Ανθή :Εκπαιδευτικό υλικό - τρίλιζα  για το νηπιαγωγείο με χριστουγεννιάτικα στολίδια .

Παίζουμε τρίλιζα με χριστουγεννιάτικα στολίδια ; 


Ποιος είπε ότι στο νηπιαγωγείο δε μπορούμε να παίξουμε τρίλιζα ; Όχι απλά μπορούμε να παίξουμε , αλλά είναι κι ένα από τα παιχνίδια που αρέσουν στα παιδιά και πολλές φορές ζητούν στις αυθόρμητες δραστηριότητες να παίξουν με ένα καινούργιο υλικό . 
Ως βάση για την τρίλιζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια από τις παρακάτω εικόνες (εκτυπωμένες κατά προτίμηση σε Α3 ) ή ακόμη και κάτι που θα ετοιμάσουμε εμείς σε ένα χαρτόνι μαζί με τα παιδιά ή ακόμη και ένα χαλάκι , που θα κολλήσουμε απλά 3 κομμάτια χαρτοταινίας !!




Για την τρίλιζα μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω καρτελίτσες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες .





5 σχόλια:

  1. Μετά την τρίλιζα... πάμε για αμπάριζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την τρίλιζα ... θα παίξουμε κι άλλα χριστουγεννιάτικα παιχνιδάκια !! Καλό βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο βρε Ανθούλα!!! Τι άλλο να πω??? Δανείστηκα την ιδέα σου και έχω εκτυπώσει τα ασπρόμαυρα για να τα δώσω στα παιδιά και να φτιάξει το καθένα τη δική του τρίλιζα. (σε Α4 θα το φτιάξω). Όταν τα ζωγραφίσουν θα τα πλαστικοποιήσω και θα χρησιμοποιήσω "χρατς" για να βάζουν/βγάζουν εύκολα. Σε ευχαριστώ θερμά και πάλι βρε Ανθούλα!! Δεν στο γράφω σε κάθε ανάρτηση σου (για να μη γίνομαι και κουραστική) αλλά ξέρεις πως το εννοώ :)))))))) Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ , κορίτσια ! Δεν πρόλαβα να δημοσιεύσω κι άλλα παιχνιδάκια για τις αυθόρμητες δραστηριότητες των παιδιών , αλλά ελπίζω να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
    Χριστινάκι μου ξέρω ότι σου αρέσουν οι ιδέες μου και σε ευχαριστώ πολύ !
    Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή