Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο συνταγούλης του νηπιαγωγείου : Φτιάχνουμε κουραμπιέδες ;

Ζήση Ανθή :Πίνακας αναφοράς με χριστουγεννιάτικα γλυκά και συνταγή με κουραμπιέδες  για το νηπιαγωγείο .

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο νηπιαγωγείο 


Τα νήπια μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκάκια , αλλά δεν είναι  εύκολο να τα φτιάξουμε όλα αυτά στο νηπιαγωγείο . Αλήθεια , ποια από αυτά γνωρίζουν ήδη τα μικρούλια μας ; Σίγουρα έχουν δοκιμάσει τα μελομακάρονα κι ίσως το κανταΐφι και το μπακλαβά . Νήπια διαφορετικής  καταγωγής μπορούν να μας μιλήσουν και για τα γλυκά της χώρας τους . 
Πίνακας αναφοράς με χριστουγεννιάτικα γλυκά 



Μερικά από αυτά απαιτούν πολλά υλικά και πολλά σκεύη . Μια εύκολη συνταγή που κάνω κάθε χρόνο στο  νηπιαγωγείο μου είναι και οι κουραμπιέδες , οι οποίοι δε χρειάζονται πολλά υλικά ούτε πολύ ζύμωμα και μπορούν να τα φάνε τα νήπια μετά ή να χρησιμοποιηθούν και για κάποιο σκανταλιάρικο σκετσάκι και  να βουτήξουν στην πιατέλα σαν καλικαντζαράκια !! 
Για την  προετοιμασία της συνταγής μπορεί να χρειαστούν μόλις 20 λεπτά και σε 30 λεπτάκια μπρούμε να τους ψήσουμε κι αφού τους πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη , να τους γευτούμε !
Συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς ξηρούς καρπούς , για αποφυγή αλλεργιών ! 



3 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι να ετοιμάσω κι άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα , Ειρήνη μου , και να σε προσκαλέσω !! Καλό βράδυ ! φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πολύ ωραίο... μ'αρέσει που άλλαξες και πρόσοψη!!!
    Ζωγραφίζαμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στον πίνακα... και φώναξε ένα: "Κύριε, και δίπλες και δίπλες", ε... και φτιάξαμε και δίπλες...
    Φάτε μάτια ψάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή