Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Λίστες αναφοράς για τα λαχανικά

Ζήση Ανθή :Εποπτικό υλικό -λίστες αναφοράς για τα λαχανικά στο νηπιαγωγείο .


Τα λαχανικά στο νηπιαγωγείο - λίστες αναφοράς 




Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή μικρών και μεγάλων . Είναι πλούσια σε βιταμίνες , μεταλλικά άλατα και πρωτεΐνες . Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν βιταμίνη C,τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α ... Συμβάλλουν επίσης στην πρόληψη και καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών . Είναι προτιμότερο να τα τρώμε φρέσκα !
Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν :






Τα λαχανικά αλφαβητικά :








Λαχανικά ανάλογα με την εποχή που παράγονται . Πολλές φορές στα ράφια του μανάβη ή του σούπερ μάρκετ , βρίσκουμε λαχανικά διαφορετικής εποχής , λαχανικά που είναι εισαγόμενα , από χώρες με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από τη δική μας .
Τα λαχανικά του φθινοπώρου :




Το φθινόπωρο και το χειμώνα παράγονται τα ίδια λαχανικά . Το φθινόπωρο συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες όψιμες ποικιλίες λαχανικών του καλοκαιριού .


Τα λαχανικά του χειμώνα :


Τα λαχανικά της άνοιξης :


Τα λαχανικά του καλοκαιριού :


Πώς τρώγονται τα λαχανικά ; Ωμά ή μαγειρεμένα ; Ορισμένα λαχανικά τα τρώμε και με τους δυο τρόπους , είτε σε κάποια σαλάτα είτε σε κάποιο λαδερό ή μη φαγητό .





Ποιο τμήμα του λαχανικού τρώμε ; Σε κάποια τρώμε τις ρίζες , όπως στην πατάτα , το παντζάρι , το ραπανάκι , το γογγύλι , το καρότο ... Σε κάποια τρώμε τα φύλλα , όπως στα μαρούλια , το σπανάκι , το λάχανο ... Ενώ σε κάποια άλλα τρώμε τους καρπούς , που παράγουν , όπως στη ντομάτα , την μπάμια , την πιπεριά , τη μελιτζάνα , το κολοκυθάκι ...







3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΘΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! <3 έψαχνα να βρω ποια είναι τα λαχανικά κάθε εποχής,(μην κάνω κανένα λάθος και τα μπερδέψω) για να φτιάξω πίνακες αναφοράς και βρήκα έτοιμα, υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή