Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ημερολόγιο παγκόσμιων ημερών και γιορτών για το Νοέμβριο

Ζήση Ανθή : Ημερολόγιο με τις παγκόσμιες ημέρες , τις ονομαστικές γιορτές , τη γέννηση σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης για το Νοέμβρη για νηπιαγωγούς .

Με τι θέμα να ασχοληθώ το Νοέμβριο στο νηπιαγωγείο ;


Στο νηπιαγωγείο , που δεν υπάρχουν βιβλία και συγκεκριμένη ύλη , πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε και τι μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη ημέρα .Το ημερολόγιο και οι παγκόσμιες ημέρες αποτελούν από μόνες τους ένα θέμα , με το οποίο μπορούμε να ασχοληθούμε . 
Έτσι , το Νοέμβρη μπορούμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των παιδιών , την τηλεόραση ...
Επίσης , λαμβάνοντας υπόψη της γιορτές , μπορούμε να μιλήσουμε για τα αεροπλάνα και την αεροπορία στις 8 /11 , ενώ στις 17 /11 μπορούμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο και να μιλήσουμε για την έννοια της δημοκρατίας , μέσα από τα στόματα των ηρώων της Ντενεκεδούπολης της Ευγενίας Φακίνου . 
Ακόμη μπορούμε να πούμε τα λαογραφικά του Νοέμβρη και τις γιορτές που έχουν σχέση με τις παροιμίες και τα άλλα έθιμα .(Άγιος Μηνάς , Άγιος Ανδρέας ...)
Ακόμη , μπορούμε να ασχοληθούμε με περιβαλλοντικά θέματα , καθώς στις 9 /11/1927 βρέθηκε το πρώτο γιγάντιο πάντα στην Κίνα .Με αφορμή αυτό , μπορούμε να μιλήσουμε και για τα άλλα ζώα του πλανήτη που κινδυνεύουν . 


Επίσης , μπορούμε να μιλήσουμε για τους μεγάλους εξερευνητές και θαλασσοπόρους  , καθώς στις 8/11/1497 , ο Vasco Da Gama έφτασε στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας .
Επιπλέον , μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον ποιητή της ρωμιοσύνης , του Οδυσσέα Ελύτη , διαβάζοντας ποιήματά του (2/11) .
Τέλος , μπορούμε να επεξεργαστούμε στο νηπιαγωγείο έργα του Claud Monet , του σημαντικού αυτού Γάλλου ζωγράφου , έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ιμπρεσιονισμού .


2 σχόλια: