Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Το ποδήλατο - πίνακες αναφοράς για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό : το ποδήλατο σε λίστες αναφοράς  για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς για το ποδήλατο 


Το ποδήλατο αποτελεί μια από τις αγαπημένες ασχολίες των  μικρών παιδιών . Το έναυσμα για να ασχοληθούμε με το θέμα , μπορεί να μας το δώσουν τα ίδια τα παιδιά (ανάδυση δραστηριοτήτων ) . Μπορεί , όμως να το προτείνουμε εμείς είτε γιατί γίνονται ποδηλατικοί αγώνες , είτε γιατί θέλουμε να τονίσουμε την αξία του και τη σπουδαιότητα του για τη ζωή μας . 


Την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο , στις 20 Σεπτεμβρίου , μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι για τις μετακινήσεις μας να  μη χρησιμοποιούμε πάντα το αυτοκίνητο . Αν ρωτήσετε τα νήπια :"πώς θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε , χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον ;" , σίγουρα μια από τις απαντήσεις που θα πάρετε θα είναι και το ποδήλατο και τότε μη χάσετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε  με αυτό !
Πίνακας αναφοράς για το ποδήλατο .


Λίστες αναφοράς με τα είδη των ποδηλάτων .Τα τμήματα του ποδηλάτου και κινητά καρτελάκια , που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταύτιση λέξεων . 
Σύνθετες λέξεις του ποδηλάτου : ποδηλατοδρόμος , ποδηλατοδρομία , ποδηλατοδρόμιο , μοτοποδήλατο .


Οι λίστες αναφοράς βοηθούν τη νηπιαγωγό να κάνει πιο οργανωμένα τη δουλειά της , αλλά περισσότερο από όλα εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο των παιδιών !