Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το παρουσιολόγιο στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή :Ένα διαφορετικό παρουσιολόγιο για το νηπιαγωγείο .

Το παρουσιολόγιό μας 


      Κάθε χρόνο ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό παρουσιολόγιο για το νηπιαγωγείο , γιατί ο αριθμός των νηπίων μπορεί να διαφέρει ή γιατί καταστρέφεται . Κάθε φορά κάνουμε μαι διαφορετική χειροτεχνία για το παρουσιολόγιό μας , γιατί κι εμείς βαριόμαστε τα ίδια σχεδιάκια ! 


Φέτος αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό! Αποφάσισα να μην κάνω κάποια χειροτεχνία , αλλά να με βοηθήσει ο φίλος μου ο υπολογιστούλης και ... Θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα ;

  
Μέσα στα νούφαρα έγραψα τον αριθμό . Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει και ο αριθμός στο παρουσιολόγιο . 


Μέσα στα βατραχάκια τοποθέτησα τη φωτογραφία του παιδιού . Είναι προτιμότερο να βγάλουμε εμείς φωτογραφίες στα παιδιά , για να μπορούμε να τις επεξεργαστούμε και να τις κάνουμε σε όποιο μέγεθος εμείς επιθυμούμε . 


Μέσα στην πρώτη καρτέλα με τα νούφαρα έγραψα το όνομα του κάθε παιδιού . Η δεύτερη καρτέλα που είναι σε λευκό φόντο θα είναι και το κινητό καρτελάκι , που θα βάζει κάθε πρωί το νήπιο με ένα χριτς χρατς και όταν αποχωρεί από το νηπιαγωγείο θα την αφαιρεί . Το παρουσιολόγιο αποτελεί μια από τις καθημερινές ρουτίνες του νηπιαγωγείου και θα πρέπει να αρέσει στα πισιρίκια μας !



Φτιάχνοντας το παρουσιολόγιο , μπορούμε να το κάνουμε είτε αλφαβητικά . Αυτό όμως έχει ένα μειονέκτημα . Τα ίδια ονόματα είναι πολύ κοντά . Επίσης , μπορούμε να βάλουμε στη μια στήλη τα αγόρια και στην άλλη τα κορίτσια . Ακόμη , μπορούμε να βάλουμε πιο ψηλά τα ονόματα των προνηπίων για να μη δυσκολεύονται και τα ονόματα των νηπίων από κάτω . Μπορούμε να ρωτήσουμε , επιπλέον τα νήπια που θα επιθυμούσαν να τοποθετήσουμε τη φωτογραφία και το καρτελάκι τους . 

4 σχόλια:

  1. Ανθή το παρουσιολόγιο σου είναι πολύ πρωτότυπο! Μου αρέσουν τα βατραχάκια! Δες το email σου, γιατί σου έχω στείλει μερικά χαριτωμένα βατραχάκια! φιλάκια!! Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ , Χριστινάκι μου ! Πολύ χαριτωμένα τα βατραχάκια σου ! Σ' ευχαριστώ για όλα !!! φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανθη ωραια δουλεια, θα την χρησιμοποιησω!!!!!!ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanks so much for having this up. I have been trying to find frogs to use for numbers with my son. Those frogs are just too cute!

    ΑπάντησηΔιαγραφή